Віденський оркестр, заради котрого Попов утік зі столиці на час снігового колапсу, коштуватиме $100 тисяч
09.04.2013   //  

Департамент культури КМДА 1 квітня за результатами тендеру уклав угоду з КП КМДА «Агентство по обслуговуванню театральної та концертної діяльності» на організацію візиту Віденського філармонічного оркестру до Києва. Вартість угоди склала 714 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За ці кошти для проведення концерту орендують Національний палац мистецтв «Україна», оформлять сцену квітами, а фойє гірляндами з надувних кульок, орендують обладнання для оркестрового подіуму, звуко-, відео- та освітлювальне обладнання. Окрім того замовлено виготовлення афіш, банерів та відеоролика для розміщення в метрополітені й на ТРК «Київ». Для делегації також замовили автобуси й супровід.

Організація приїзду оркестру фінансується з місцевого бюджету.

Нагадаємо, 22 березня цього року, коли Київ паралізували снігопади, глава КМДА Олександр Попов залишив столицю. В КМДА повідомили, що в цей день Попов перебував у Відні з робочою поїздкою, метою котрої було «проведення перемовин з керівництвом компанії Voest-Alpine Stahl AG, а також із послом України в Австрії Березним у рамках підготовки Днів Києва у Відні». У відповіді зазначено, що вищезгадана компанія є головним спонсором проведення концерту Віденського оркестру.

Концерт Віденського філармонічного оркестру відбудеться у Києві 12 квітня.