«Укргідроенерго» розіграло між запоріжцями ще 148 мільйонів на трансформатори
09.04.2013   //  

ПАТ «Укргідроенерго» 27 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укренержи» на виготовлення, постачання, монтаж-демонтаж, шеф-монтаж та пусконалагоджування восьми трансформаторів для трьох ГЕС. Вартість угоди склала 147,90 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найдорожче коштуватимуть роботи по двом трансформаторам для Дніпровської ГЕС – 65,64 млн грн. Решту грошей виділено на один трансформатор для Канівської ГЕС і п’ять трансформаторів для Каховської ГЕС (весь перелік нижче).

Запорізьке ТОВ «Укренержи» зареєстровано на Світлану та Сергія Писанко. Статутний капітал фірми було збільшено з 51,5 тис грн. до 500 тис грн. напередодні оголошення цього тендеру в кінці 2012 року. Писанки також відомі як засновники низки компаній, які ведуть торгівлю продовольчими товарами, у тому числі кондитерськими виробами («Запоріжхарчопром», «Майя і к», «МІГ плюс», «Дипломат», «Собор трейд»).

Єдиним конкурентом на тендері була ще одна запорізька компанія – «В.Рама», зареєстрована у Запоріжжі у сусідніх будинках на вул. Гоголя з фірмою-переможцем. Ця компанія зі статутним капіталом 51 тис грн. зареєстрована на іншу фірму – «Проком», власниками якої є Костянтин Яременко, Василь Поліщук, Юрій Погорєлов і Олександр Приступа.

З цією ж фірмою «Укренержи» розіграло підряд «Укргідроенерго» на встановлення трансформаторів на суму 195,56 млн грн. в лютому 2012 року. За п’ять років існування «Вісника держзакупівель» фірма «Укренержи» виграла тендери на 369,16 млн грн.