«Рідна» фірма «тушканчика» отримала 10 мільйонів на газопровід
09.04.2013   //  

Управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації 1 квітня уклало угоду з ПП «ВТ Кіровоград-Трансгазбуд» на другу чергу будівництва газопроводу до сіл Лозуватка й Аврамівка Кіровоградського району. Вартість закупівлі склала 10,18 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Підряд на першу чергу цього газопроводу фірма отримала у жовтні 2011р. Тендер вартістю 3,87 млн грн. вона виграла за результатами відкритих торгів.

Тому цього разу тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», посилаючись, з одного боку, на термінову необхідність, а з іншого, – на потребу здійснити додаткову закупівлю у того самого постачальника та необхідність проведення додаткових будівельних робіт, не включених у початковий проект. Що змінилося у початковому проекті будівництва – в обґрунтуванні не уточнюється.

Роботи фінансують з власних коштів управління і мають завершити до кінця року.

З 2005 р. власницею «Кіровоград-Трансгазбуд» є Галина Черняк. Заснував фірму у 2003р. Василь Вінницький, депутат Кіровоградської облради від Партії регіонів, голова постійної комісії з питань реформування ЖКГ, архітектури, будівництва й містобудування. У попередньому скликанні він був депутатом Блоку Юлії Тимошенко.

Згідно з даними «ВДЗ», за останні п’ять років «Кіровоград-Трансгазбуд» виграв тендерів  46,88 млн грн.