«Регіонали» отримали ще 3 мільйони на невідомі роботи в севастопольському дитсадку
09.04.2013   //  

Відділ освіти Балаклавської райдержадміністрації м.Севастополя 5 квітня уклав угоду з виробничо-будівельною компанією «Опора» на закінчення капітального ремонту та введення в експлуатацію ДНЗ № 70. Вартість угоди склала 2,90 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Перший підряд на ремонт садка фірма отримала ще в серпні 2011р. Роботи першої і другої черги тоді оцінили в 2,35 млн грн., завершити їх мали  до кінця 2012 р. Що саме мали відремонтувати – невідомо, оскільки тендерна документація не містила технічного завдання.

У червні 2012 р. з «Опорою» уклали ще один договір на ці ж роботи вартістю 2,63 млн грн. Застосування неконкурентної процедури «закупівля у одного учасника» тоді пояснили необхідність укласти угоди з тим самим виконавцем, аби не порушувати цілісність та сумісність уже виконаних робіт.

З цієї ж причини без конкурсу уклали й нинішню, вже третю, угоду з фірмою. Ні цього різу, ні попереднього замовник не пояснив, на які нові роботи підписують договори.

Таким чином загальна вартість робіт по ремонту садка уже складає 7,88 млн грн.

Співзасновником «Опори» є член Партії регіонів з Севатополя Олександр Куксін. Окрім того директором з зовнішньоекономічних зв’язків у цій фірмі працює Артем Гайдук, депутат Ленінської районної у місті Севастополі ради.

За останні п’ять років ВБК «Опора» разом із однойменною ТОВ «ВБК «Опора», також заснованою Куксіним, виграли у Севастополі тендери на 56,58 млн грн.