У гаражі губернатора невідомо звідки взявся новісінький Volkswagen Touareg за півмільйона
08.04.2013   //  
Подібний Volkswagen Touareg коштує щонайменше 500 тисяч гривень.

Подібний Volkswagen Touareg коштує щонайменше 500 тисяч гривень.

Управління господарсько-транспортного забезпечення Донецької облдержадміністрації 28 березня за результатами тендеру уклав угоду з підприємцем Олександром Чернишовим на послуги з технічного обслуговування і ремонту пасажирських автомобілів. Вартість угоди склала 240 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Коштом державного бюджету до кінця цього року підприємець забезпечуватиме ТО і ремонт 11 автівок (весь перелік нижче). Зокрема серед перерахованих технічному завданні транспортних засобів є кросовер Volkswagen Touareg 2012 р. випуску.

Згідно з цінами офіційного представництва Volkswagen, ця автівка у найдешевшій комплектації коштує 501 тис грн., а в найдорожчій – 749 тис грн.

Згідно з законом «Про здійснення державних закупівель» тендерний поріг на придбання товарів становить 100 тис грн. Оскільки вартість автівки перевищує вказану суму, на його купівлю мав би проводитися тендер. Разом з тим, у «ВДЗ» з початку 2012 р.немає інформації про проведення Управлінням господарсько-транспортного забезпечення або іншим підрозділом ДОДА тендеру на придбання такого автомобіля. Не проводила такого тендеру й облрада.

Нагадаємо також, що з 2008 р. в Україні є чинною постанова Кабінету міністрів «Про економію бюджетних коштів», яка забороняє органам державної влади та інших державних органів, підприємств, установ та організацій, утворених у встановленому порядку органами державної влади, які використовують кошти державного бюджету, придбання автотранспорту, окрім транспортних засобів спеціалізованого призначення.

Разом з тим, ця постанова діяла не безперервно. На початку минулого року вона втратила чинність строком на два місяці – з 1 січня до 5 березня. Як повідомляли «НГ», саме в цей період Генеральна прокуратура України купила вісім седанів «Toyota Camry» у найрозкішнішій комплектації «premium». Вартість одного авто склала близько 446 тис грн., а вся закупівля обійшлася в 3,6 млн грн.

Перелік автотранспортних засобів Донецької ОДА, для яких замовлені послуги:

Марка, модель транспортного засобу

Рік випуску

Volkswagen Touareg

2012

Volkswagen Passat

2005

Chevrolet Aveo

2006

Mercedes-Benz E320

1998

Honda CR-V-ES

2001

Skoda Oktavia

2003

Hundai Sonata

2010

Skoda superb

2004

Hundai Sonata

2009

Кіа magentis

2004

Hundai Sonata

2010