Тижневий вуглепром: Єфремов і директор Матвієнка розділили 120 мільйонів «Луганськвугілля»
08.04.2013   //  

Державні підприємства вугільної галузі 25-29 березня за результатами тендерів уклали низку угод на поставання товарів та послуг на 474,74 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільший підряд отримало ТОВ «Донбас-ойл», пов’язане з оточенням Віктора Януковича. Приватна компанія отримала підряд від держпідприємства «Донецька обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств» на постачання вугілля для побутових потреб на 221 млн грн. Державні компанії участі в тендері не брали.

«ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля» Ріната Ахметова отримає 68,84 млн грн. за електроенергію.

Компанії з групи голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова отримають 49,28 млн грн. від «Луганськвугілля»: ТОВ «ДС-8» (2,28 млн грн.), ТОВ «Індекспром» (29,08 млн грн.), ТОВ «ТД «Краснолуцький машинобудівний завод» (17,92 млн грн.).

ТОВ «НВП «Сілард» отримає 54,98 млн грн. Засновником київської компанії є Сергій Чередниченко. Він також є директором компанії «Українські будівельні інвестиції», одним з засновників якої є Павло Матвієнко – син колишнього нардепа від «Нашої України» Анатолія Матвієнка. Чередниченко також очолює компанію «Про-буд», одним з засновників якої є Владислав Бейнарс – колишній радник прем’єр-міністра Криму Анатолія Матвієнка. «Сілард» почав вигравати державні тендери в 2012 році, отримуючи підряди виключно у «Луганськвугілля» (95,96 млн грн.). Єдиним конкурентами «Сіларду» виступають фірми Єфремова.

ТОВ «Науково-виробнича фірма «Лугелектроремонт» отримає 26,09 млн грн. Фірма зі статутним капіталом 375 грн. зареєстрована на мешканців Луганська Миколу і Любов Богданових.

ТОВ «Укртехмаркет ЛТД» з групи народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка отримає 10,53 млн грн.

  1. ДП «Донецька обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств» за 221,00 млн грн. придбало 154 тис тонн вугілля для побутових потреб.
  2. ДП «Луганськвугілля» за 104,26 млн грн. придбало бетонні вироби, вузли до машин врубових, прохідницьких та бурильних, послуги з монтажу.
  3. ДП «Орджонікідзевугілля» за 66,89 млн грн. придбало канати, послуги з монтажу, устаткування освітлювальне, послуги з технічного обслуговування і ремонту котлів центрального опалення.
  4. ДП «Шахта імені Максима Горького» за 51,84 млн грн. замовило електроенергію.
  5. ДП «Шахта №17-17 «біс» за 17,00 млн грн. замовило електроенергію.
  6. ПАТ «Лисичанськвугілля» за 13,73 млн грн. придбало відбійні молотки, рейки та виконання ремонтно-відновлюючих робіт в діючому стовбурі шахти та шахтному копрі.