Тижневий «Укрзалізничпостач»: білизна на 18 мільйонів від «прокладки», яка постійно змінює засновників і адреси
08.04.2013   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 20-28 березня за результатами тендерів уклало низку угод на постачання товарів на 95,57 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найбільший підряд отримало харківське ПрАТ «Промдизель». Компанія Сергія Горєтого, Олександра Коптєва, Валерія Свиридова і Олександра Ходячих отримає 48,96 млн грн. за колеса суцільнокатані та локомотивні бандажі.

ТОВ «Абсолют Стіл» отримає 17,76 млн грн. за 135 тисяч комплектів постільної білизни. Один комплект у складі простирадла, наволочки і рушника коштує 132 грн.

У цьому тендері брали участь ще кілька компаній, дві з яких пропонували білизну дешевше і з коротшими термінами поставки. Наприклад, Херсонське учбово-виробниче підприємство українського товариства глухих пропонувало білизну на 2,8 млн грн. дешевше з поставкою впродовж 25 днів. Тоді як «Абсолют стіл» пропонувало термін поставки 90 діб. Однак вигідніша пропозиція була відхилена через те, що копії висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи України на тканини не були завірені підписом та печаткою компаній, на які видано оригінали цих висновків. Також ХУВП УТГ надало довідку банку, в якій зазначено про відсутність простроченої заборгованості по кредитах, але не надало довідки банку про наявність рахунків.

Засновником ТОВ «Абсолют стіл» зі статутним капіталом 37,5 тис грн. нині є Кирило Черкашин з Ужгорода. За останні шість років це вже четвертий засновник компанії, яка також тричі змінювала адресу своєї реєстрації в Києві.

Решту підрядів на 28,85 млн грн. отримали десять компаній.

Загалом з початку 2013 року в «ВДЗ» було опубліковано оголошення про тендери ДП «Укрзалізнипостач» на загальну суму 5 727,98 млн грн.