Батько «фальшиводипломного» головного еколога Одещини напиляв вже 24 мільйони на смітті
08.04.2013   //  

Відділ освіти Суворовської райадміністрації Одеської міськради 28 березня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Еко-Ренесанс» на послуги зі збирання відходів за 720 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Упродовж цього року фірма має обслуговувати 56 навчальних закладів району.

Співвласниками «Еко-Ренесансу» є панамська фірма «Трейд Іновейшнс Інк» і Олександр Петрович Вахрушев. Останній є батьком і бізнес-партнером Олега Олександровича Вахрушева, разом вони заснували низку фірм –  «Транс-Порт», «Вторметекспорт», «Гала Інспект» і «Ферко».

Вахрушев-молодший є депутатом Одеської облради (Партія регіонів), а також начальником Державної екологічної інспекції в Одеській області. Як повідомляли раніше місцеві ЗМІ, влаштовуючись на держслужбу, Вахрушев надав неіснуючий диплом про закінчення Одеського національного політехнічного університету. У відповідь на офіційний запит вищевказаний університет повідомив, що Вахрушев і справді на початку 90-х вступив до Одеського ПТУ, однак уже наступного року був відрахований за академічну неуспішність.

Згідно з даними «ВДЗ, фірма «Еко-Ренесанс» почала вигравати тендери і Одесі у 2011 р. З того часу компанія отримала підрядів на 23,94 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері було ТОВ «Союз». Його засновниками є кіпрський офшор «Ренесанс партісіпейшнс (сайпрус) лімітед» і авторитетний бізнесмен Ігор Марков, лідер партії «Родина». Нині Марков є народним депутатом від Партії регіонів.