У Кернеса тільки зараз дали мільйон на фундамент атракціону, який не захотів катати Богословську ще в серпні
03.04.2013   //  

богословська2КП «Центральний парк культури та відпочинку імені М. Горького» м. Харкова 26 березня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Стальконструкція» на реконструкцію парку вартістю 1,23 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Згідно з технічним завданням, до кінця року для низки атракціонів повинні влаштувати фундамент, труби для дренажу та навіси, прокласти комунікації тощо.

Нагадаємо, у січні «Стальконструкція» також отримала 4,12 млн грн. на влаштування піщаних основ під фундаменти, металевих та дерев’яних огорож довкола атракціонів, викладання майданчиків фігурною плиткою.

Разом з тим, низка атракціонів, для яких по техзавданню ще тільки мають робити фундамент, працюють у парку вже понад півроку. Йдеться зокрема про «Пароходик», «Слоники» та «Башту падіння».

Нагадаємо, «Башта падіння» функціонує ще з літа минулого року. 22 серпня президент Віктор Янукович у супроводі низки депутатів здійснив офіційний візит до нового парку. Коли Інна Богословська, Дмитро Добкін та інші чиновники спробували покататися на «Башті падіння», вона так і не запрацювала. Разом з тим, одразу після того, як делегація залишила парк, на ньому покаталися харківські журналісти.

Власником 51% статутного капіталу «Стальконструкція» є почесний громадянин Харківської області Сергій Євель. Підряди на облаштування атракціонів у парку фірма почала отримувати  у жовтня 2011р. З того часу з нею було підписано угод на 25,27 млн грн.  Загалом «Стальконструкція» регулярно виграє великі будівельні тендери у Харкові, в тому числі 62,27 млн грн на реконструкцію площі Конституції, 38,75 млн грн на будівництво Монумента на честь Незалежності України та ремонт естакад та ін.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері було ТОВ «Спецбудмонтаж-Україна». Співвласником цієї компанії є народний депутат від Партії регіонів Анатолій Денисенко. Раніше він був депутатом Харківської міськради, а до парламенту обрався за 173-м мажоритарним округом.

З урахуванням останніх закупівель на придбання обладнання та будівельні роботи в харківському парку проведено тендери на суму 331,37 млн грн. На ці роботи в червні 2011 було отримано кредит в «Промінвестбанку» у розмірі 20 млн євро.