Донецький бізнесмен отримав дозвіл на розробку Мужіївського родовища золота
03.04.2013   //  

ТОВ «Карпатська рудна компанія» стало власником спеціального дозволу на користування надрами Мужіївського золоторудного родовища у Закарпатській області. Про це повідомило Міністерство екології і природних ресурсів, пише Вадим Стародубцев у «Діловій столиці».

Ця компанія була заснована в середині 2012 року. НАК «Надра України», яке незадовго до цього оформило на себе спецдозвіл на користування надрами родовища, передало його новоствореній фірмі.

У грудні до складу власників ТОВ «Карпатська рудна компанія» увійшла донецька фірма «Гірничо-металургійний комплекс».

При цьому було збільшено статутний фонд «Карпатської рудної компанії», у результаті чого ТОВ «Гірничо-металургійний комплекс» сконцентрував 99,3% акцій компанії.

 «Карпатська рудна компанія» готує проект освоєння родовища. Його реалізація може стартувати у найближчі роки. За даними видання, запаси золота в родовищі сьогодні оцінюються не менше ніж у 30 т, що відповідно до нинішній цін становить понад $1,5 млрд.

Власниками ТОВ «Гірничо-металургійний комплекс» є Валерій Бредихін та закарпатське ТОВ «Гірничо-геологічне підприємство «Бріком», власником якого теж є Бредихін.

Валерій Бредихін за освітою гірничий електромеханік. Він почав займатися бізнесом ще у 1990-х роках, коли був директором зі збуту концерну «Укрколірмет», а потім очолив його східну філію в Донецьку. Наприкінці 90-х він створив компанію «Оскар», яка займалася заготівлею брухту, а у 2003-му став одним із засновників компанії «Гірничо-рудні технології». Остання стала власником мармурового кар’єру «Трибушани» у Закарпатській області, де Валерій Бердихін розгорнув свій основний бізнес.