Оточення Колесникова отримало сім гектарів біля палацу Ахметова
02.04.2013   //  

Близьке Бориса Колеснікова ТОВ «Мегасервис» без рішення Донецької міськради отримало в оренду дві ділянки площею 0,72 га і 6,6 га у центрі Донецька. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень, йдеться у статті «Наших грошей».

ТОВ «Мегасервис» відповідно до вимог законодавства ще у середині 2000-х років звернулося до міської влади із проханням надати йому ці ділянки в оренду на максимальний строк.

За згодою міськради фірма зібрала всі документи по обох ділянках, однак остаточного рішення так і не дочекалася. Більше того, у 2008 році «Мегасервісу» було повідомлено, що у зв’язку зі зміною законодавства ділянки відтепер надаються в оренду лише через аукціони.

ТОВ «Мегасервіс» звернулося до суду на міськраду лише у 2012 році. Фірма вимагала визнати її право на оформлення документів для оренди земельних ділянок.

У 2012 році Господарський суд Донецької області задовольнив позов ТОВ «Мегасервис» по обох ділянках: справи були розглянуті однією суддею Сковородіною О.М. в один і той же день.

Фірма отримала право на оформлення документів для набуття в оренду на 49 років земельної ділянки площею 0,72 га на перехресті бул. Шевченка та вул. Челюскінців, а також на 50 років ділянки площею 6,6 га по вул. Ілліча в районі Донецького ботанічного саду, неподалік від резиденції Рената Ахметова.

Рішення госпсуду стосовно ділянки площею 0,72 га підтримали Донецький апеляційний господарський суд і ВГСУ. Рішення по другій справі також було підтримане судом апеляційної інстанції, але рішення ВГСУ ще не опубліковане.

ТОВ «Мегасервіс» у 2003 році заснував Іван Шакуров – нинішній керівник фірми «Укрсервіс», яка належить Борису Колеснікову. Його брат – Юрій Шакуров – є віце-президентом клубу «Донбас», що належить тому ж таки Колеснікову.

Іван Шакуров був юристом Колесникова в історії з універмагом «Білий лебідь», через яку той перебував у СІЗО.

Нинішнім керівником «Мегасервісу» є Денис Мерещенко. Людина з таким же ім’ям є директором мережі дитячих торгово-розважальних центрів «Пластилін». У Донецьку цей ДТРЦ займає цілий поверх «Білого лебедя». Хокейний клуб «Донбас» також стверджує, що «Пластилін» «є одним з найвірніших друзів» клубу.