«Енергоатом» купив приладдя на 40 мільйонів
02.04.2013   //  

(Виправлено заголовок, де переможця тендеру названо “прокладкою”. Додано листа гендиректора фірми «Інформація і технології» І.Я.Барсука)

ДП «НАЕК «Енергоатом» 22 березня за результатами тендеру уклало низку угод на постачання обладнання для атомних електростанцій на 40,03 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Прилади СВРД КНИ-5Б для Запорізької АЕС придбано у болгарської фірми «Спартак-В» за 694 тис євро. Вартість приладів склала 12 тис євро/од.

Решту 32,61 млн грн. за обладнання для Южно-Української, Хмельницької та Рівненської АЕС отримає київське ТОВ «НВФ «Інформація і технології». Блоки детекторів прямої зарядки придбано по 114 тис грн./од, індикатори рівня теплоносія – по 36 тис грн./од.

Засновником цієї фірми зі статутним капіталом 23 тис грн. є Яків Барсук. Фірма почала вигравати державні тендери виключно в системі «Енергоатому» наприкінці 2011 року, отримавши за цей час підряди на 59,25 млн грн.

Після опублікування цієї інформації до «Наших Грошей» надійшов лист від гендиректора фірми «Інформація і технології» І.Я.Барсука. Він називає інформацію про тендер недостовірною, а свою фірму – однієї з п’ятьох у світі, які займаються подібними приладами. Публікуємо скрін листа, оскільки він надісланий у форматі, що унеможливлює копіювання тексту. За словами директора, фірма володіє виробничими потужностями і самостійно буде виконувати замовлення.

Що стосується вартості приладів, то вони взяті з оголошення у «ВДЗ».

лист