Комунальна газета Кернеса заплатить мільйон партнеру Кернеса за оренду комп’ютерів і відеокамер
01.04.2013   //  

КП «Газета «Харьковские известия» Харківської міськради 22 березня за результатами тендерів уклала низку угод на послуги з прокату і оренди обладнання, а також поліграфічні послуги загальною вартістю 2,77 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику держанвих закупівель».

Майже мільйон газета заплатить за оренду офісного устаткування.

ТОВ «Діамант-2006» отримає 0,50 млн грн. за оренду 30 системних блоків, 46 моніторів, шести ноутбуків, п’яти принтерів й одного БФП, а також джерел безперебійного живлення, колонок, навушників, клавіатур, мишей, тощо.

Ще 0,47 млн грн. фірма отримає за оренду телеобладнання: 11 відеокамер, 15 штативів, дев’ять репортерських мікрофонів і дві пушки, 10 відеорекордерів, чотири відеомагнітофони, десять моніторів, сім телевізорів, дві плати нелінійного монтажу, ін.

Оргтехніку газета орендує за власні кошти, решту апаратури – за кошти місцевого бюджету.

Директором і співзасновником «Діамант-2006» є Анатолій Челобітчиков – партнер мера Харкова Геннадія Кернеса по ТОВ «Рівлад, ЛТД». Окрім того, згідно з даними SMIDA станом на травень 2012 р., він також був заступником голови правління АТВТ з II «НПК-холдiнг», 76% акцій якого належало Геннадію Кернесу.

Разом з Анатолієм Челобітчиковим до складу засновників «Діамант-2006» входять Віталій Печура та Ольга Солоп – власники ТОВ «Лайтен», у котрого газета винайматиме приміщення за 0,26 млн грн.

Ще 1,55 млн грн. отримає ТОВ «Фактор-Друк» на друк газети. Основним власником і директором фірми є Сергій Політучний, екс-депутат Харківської міськради (2002-2006 р.р.) та колишній перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (2005-2006р.р.)

Оплачувати послуги будуть за кошти фондів соціального страхування.

Згідно з даними «ВДЗ», за останні чотири роки газета міськради замовила послуги на загальну суму 15,50 млн грн.