Для відеосудів купили техніки на 51 мільйон – сліди розпилу не дуже і ховали
01.04.2013   //  

Державна судова адміністрація України 21-22 березня за результатами тендерів уклала низку угод на постачання комп’ютерного та іншого обладнання на 50,56 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Більшу частину суми – 33,91 млн грн. – отримає ДП «Інформаційні судові системи». Державне підприємство має до 1 червня поставити 736 систем відеоконференцзв’язку для залу судових засідань по 39 тис грн. та 312 мобільних систем відеоконференцзв’язку по 16,8 тис грн.

Нині ДП «Інформаційні судові системи» очолює Леонід Богданов. До середини 2011 року керівником держпідприємства був одесит Андрій Володимирович Боделан.

Ще 7,91 млн грн. отримає ТОВ «Терра метрополіс» за 885 міжмережевих екранів по 8,9 тис грн. Ця компанія належить кіпрському офшору «ЮДС холдінг паблік лімітед» (UDC holding publik limited).

Цей офшор є також засновником інших компаній. В тому числі і «Universal Development Construction (UDC) Holding», що входить в «Універсальну інвестиційну групу» («УІГ»). Директором UDC до призначення директором ДП «Інформаційні судові системи» був Леонід Богданов. «УІГ» пов’язана з власником концерну «Галнафтогаз» Віталієм Антоновим (мережа автозаправок «ОККО»).

Ще 8,74 млн грн. отримає ТОВ «Срібний дім» за 1472 пристрої виведення зображення по 5,9 тис грн. за штуку. Компанія зареєстрована на кіпрській офшор «Віал холдінгс лімітед», директором є Юрій Стецьків, який також очолив компанію UDC після переходу Богданова до держкомпанії.

По усім трьом тендерам документацію конкурсних торгіврозміщено у недоступному до перегляду вигляді. Відтак невідомо яке саме обладнання купувала Державна судова адміністрація, що унеможливлює порівняння з ринковими цінами.

Всі файли, в яких на сайті «ВДЗ» оприлюднено дані про вартість закуплених товарів, створено на комп’ютері «MoBIL GROUP». На комп’ютерах цієї ж компанії робились передвиборчі програми низки кандидатів в народні депутати по 133 виборчому окрузі в Одесі.

РЦЗО