ВР Криму повернула мисливські угіддя Януковича державним лісникам
27.03.2013   //  

Верховна Рада Автономної Республіки Крим припинила право користування 8836 га на територіях Маломаяцької, Ізобільненської сільських рад і Партенітської селищної ради ГО «Кедр» і наділила цим правом на 25 років підприємство «Алуштинське лісове господарство».

Як повідомляє «Центр журналістських розслідувань», відповідні постанови прийняті Верховною Радою Криму. За ці проекти постанови проголосували відповідно 73 і 78 депутатів з 85 присутніх у залі.

Угіддя, передані «Кедру» в грудні 2011 року на 25 років, повернули лісгоспу на підставі добровільної відмови.

Нагадаємо, засновниками ГО «Товариства мисливців і рибалок «Кедр» у 2008 році виступили Юрій Бойко, Володимир Демішкан і Сергій Тулуб, які на момент передачі мисливських угідь у Криму обіймали, відповідно, посади міністра палива та енергетики України, голови Держслужби автомобільних доріг і губернатора Черкаської області.

Сам клуб «Кедр» був прописаний за однією адресою з резиденцією Віктора Януковича «Межигір’я» у Нових Петрівцях.

У вересні 2012 року при тих самих засновниках «Кедр» змінив адресу реєстрації – на село Сухолуччя, вул. Леніна, 2. Саме за цією адресою розташоване Дніпровсько-Тетерівське державне лісомисливське господарство – тобто мисливська резиденція Віктора Януковича.

15 березня цього року товариство «КЕДР» заявило про добровільну передачу права користування мисливськими угіддями Криму.