Нацбанк дав «регіоналу» підряди на 100 мільйонів на свій офіс в Чернівцях
27.03.2013   //  

Національний банк України 19 березня уклав угоду з сільськогосподарським кооперативом «Колос» на реконструкцію офісу УНБУ в Чернівецькій області. Вартість угоди склала 32,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Реконструювати будівлю управління Нацбанк почав ще влітку 2008 р., тоді за результатом відкритих торгів із СГК «Колос» уклали першу угоду вартістю 43,30 млн грн. Однак уже в липні 2011 р. через зміни в умовах ціноутворення та будівельних нормах виникла необхідність уточнення обсягів та вартості робіт. Проектно-кошторисна документація була відкоригована і з «Колосом» уже без відкритого конкурсу уклали ще одну угоду на 24,79 млн грн. Відтак загальна вартість реконструкції склала вже 100,09 млн грн.

Цього разу тендер також провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», оскільки кошториси знову коригують у зв’язку з необхідністю проведення додаткових будівельних робіт. Зокрема замовник вказує на необхідність переобладнання системи охоронно-тривожної сигналізації й системи безперебійного електропостачання. Окрім того в списку запланованих робіт зазначено:

  • додаткове підсилення фундаментів і торцевої стіни;
  • розбирання й заміна частини поздовжньої стіни у зв’язку з її аварійним станом;
  • реставраційні роботи головного фасаду й поліпшене опорядження дворового;
  • реставрація головних сходів, історичного мозаїчного покриття щаблів, сходових площадок, перильної огорожі;
  • високоякісне опорядження інтер’єрів, улаштування дверей і вбудованих шаф індивідуального виготовлення;
  • оздоблення стін дерев’яними панелями, виготовлення художніх вітражів, тощо.

Реконструкція управління фінансуються з коштів Нацбанку і має бути завершені до кінця цього року.

Директором СГК «Колос» є депутат Чернівецької облради від Партії регіонів Георгій Березовський. Згідно з даними «ВДЗ» за останні п’ять років з фірмою було підписано угод на 122,11 млн грн., усі від Нацбанку або від управління капітального будівництва Чернівецької ОДА.