Севастопольські депутати розширять базу відпочинку Януковича ще на 2 гектари
26.03.2013   //  

У міській раді Севастополя зареєстровано проект рішення про виділення ТОВ «Норд-2007» ще 2,2 га в урочищі Батіліман у Криму для будівництва та обслуговування протизсувних і гідротехнічних споруд на базі відпочинку «Мис Айя», повідомляє Новий регіон.

Документ опублікований на офіційному сайті міськради.

Нагадаємо, базу відпочинку автодорожників «Мис Айя» під Балаклавою було приватизовано через Фонд Держмайна в 2007 році, коли Віктор Янукович був прем’єр-міністром. За 6 мільйонів гривень нерухомість та 3,5 га парку приватизувало ТОВ «Арктур-Крим». Ця компанія мала двох засновників – Владислава Мотузку і ТОВ «Укркиївресурс».

Згодом фірму «Арктур-Крим» ліквідували, а базу відпочинку передали іншій структурі – ТОВ «Норд-2007». У 2008-му Севастопольська міськрада передала цій фірмі в оренду на 25 років 4,14 га в урочищі Батіліман.

До 2012 року серед власників «Норд-2007» була фірма «Технопромсервіс», одним із засновників якої був «Укркиївресурс».

«Укркиївресурс» фігурував у структурі власності найбільшої транспортно-експедиторської компанії України «Лемтранс», що донедавна контролювалася Рінатом Ахметовим та групою Пригодського-Януковича. Згодом власниками «Укркиївресурсу» стали фірма «Rikomfin limited» та Віктор Різанов, який працює охоронцем у «Межигір’ї».

Засновником «Укркиївресурсу» у 2007 році був Михайло Добнєв, відомий як співзасновник фірми «Веспром». На неї свого часу була зареєстрована яхта Олександра Януковича «Центуріон».