Друга Вілкула оштрафували на мільйон за завищення цін на бензин у Кривому Розі
25.03.2013   //  

ТОВ «Веста Сервіс» має сплатити в держбюджет 1 мільйон гривень. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 19 березня.

У квітні 2012 року Антимонопольний комітет визначив, що ТОВ «Веста Сервіс» за підсумками 2010 року та січня – березня 2011 року зайняла монопольне становище у Кривому Розі на ринках роздрібної торгівлі бензинами А-95 та А-95 євро і дизельним пальним.

Користуючись цим, компанія встановила завищені ціни на ці види пального.

АМКУ наклав на ТОВ «Веста Сервіс» штраф на загальну суму 500 тис грн. Фірма його не сплатила вчасно, у результаті чого їй була нарахована пеня у розмірі 500 тисяч гривень.

Усі суди фірма програла.

Власниками ТОВ «Веста Сервіс» є Інна і Микола Сардарян. Ця фірма входить до концерну «Веста», який контролюється одеським бізнесменом Суреном Сардаряном.

Нагадаємо, нещодавно конкурсна комісія Київської облдержадміністрації позбавила одеську компанію «Північтранс», яка також контролюється Сардаряном, права обслуговувати приміські столичні маршрути, повернувши їх місцевим перевізникам.

Сурена Сардаряна пов’язує багаторічна дружба і спільні бізнес-інтереси з криворізьким градоначальником Юрієм Вілкулом, а також його сином, екс-губернатором Дніпропетровщини, а нині віце-прем’єром Олександром Вілкулом.

Їх пов’язує криворізьке ТОВ «Весташляхбуд», співзасновниками якого є Каріне Сардарян і кіпрська фірма «Oppugno Ltd». Цю фірму джерела у Криворізькій міськраді називають вітриною бізнесу Юрія Вілкула. Протягом останніх восьми років вона незмінно виграє конкурси на ремонт міських доріг.

З 2008 року «Весташляхбуд» отримало підряди від криворізької мерії та місцевих комунальних підприємств на 516,47 млн грн.