Державні ветеринари злили в Гонконг і Панаму 34 мільйони за комп’ютерну програму
25.03.2013   //  

Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 21 березня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Бізтех» на послуги з технічного обслуговування обладнання та адміністрування програмного комплексу «Єдина інформаційна аналітична система Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України» (перша черга). Вартість угоди склала 34,30 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

На серверах Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, а також регіональних служб і ветеринарних лабораторій до кінця року має бути встановлено програмне забезпечення, яке дозволить перейти на безпаперовий обмін інформацією між органами.

Гроші призначені на оплату 32 серверних ліцензій і необмеженої кількості клієнтських ліцензій.

ТОВ «Бізтех» з 2009 року займається послугами у сфері ІТ. Першим засновником компанії був Юрій Моісєєв. Однак майже день в день з оголошенням тендеру державного НДІ у грудні 2012 року засновниками «Бізтеху» стали корпорація «Селена менеджмент са» (Панама) і компанія «Евер нью вікторі лімітед» (Гонконг).

На сайті «Бізтеху» повідомляється, що компанія має авторські права на програму «Енімал фарм», за допомогою якої вносяться дані до Єдиного державного реєстру тварин. Винагорода компанії за кожну транзакцію по цьому реєстру становить 3,5 грн.