Для охорони донецьких суддів та їхніх родичів накупили датчиків на 13 мільйонів
20.03.2013   //  

Підрозділи МВС в Донецькій області у період з 7 по 15 серпня за результатами тендерів уклали низку угод на придбання електроустаткування на загальну суму 12,96 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в Донецькій області заплатить за устаткування 9,11 млн грн. з місцевого бюджету.

З цієї суми 8,86 млн грн. отримає ТОВ «НВП «Кронос» за охоронно-пожежні системи, інфрачервоні датчики руху, сповіщувачі руху та розбиття скла, а також сповіщувачі відкриття дверей і вікон, призначені для їх блокування у разі несанкціонованого проникнення  у приміщення, камери спостереження та камери з трансфокатором, DVR-відеореєстратори, тривожні кнопки, датчики газу, датчики затоплення та ін.

Решту 0,25 млн грн. отримає ТОВ НВФ «Венбест-Лтд», також на охоронно-пожежні системи.

Ще на 3,85 млн грн. замовив устаткування Маріупольський міжрайонний відділ управління ДСО. Закупівлю фінансують за кошти відділу, підряд на постачання отримало ТОВ «НВП «Кронос». Маріупольському відділу фірма постачатиме аналогічний набір техніки, що й обласному.

Обидва підрозділи повинні отримати техніку упродовж року.

Як повідомлялося раніше, у парламенті наразі зареєстрований урядовий законопроект, спрямований на посилення охорони суддів. Законопроект передбачає обладнання житла всіх 9 тисяч суддів України протипожежною та охоронною сигналізацією, окрім того всіх суддів планують забезпечити мобільним засобом оповіщення про небезпеку – «тривожною кнопкою». Увесь проект оцінюють в 400 млн грн.