Пов’язана з представником Путіна фірма намагалася захопити «Київську фортецю»
12.03.2013   //  

Фірма, пов’язана з російським бізнесменом, депутатом Держдуми Росії Олександром Бабаковим, здійснила спробу рейдерського захоплення будівель музею «Київська фортеця». Про це повідомляє Слідство.інфо.

6 березня  невідомі, називаючи себе представниками ТОВ «Мунлайт Іст» намагалися самовільно захопити будівлі, що належать відомій історичній пам’ятці Києва.

Маючи на руках документи, які посвідчують їхнє право власності на будинок по провулку Госпітальному 16А, вони прийшли і прибили таблички «Провулок Госпітальний 16А» на будівлі «Київської фортеці», яка знаходиться не у провулку, а на вулиці Госпітальній 16А.

За словами працівників музею, представники фірми-рейдера в розмовах висловлювали плани знести будівлі Фортеці – їх цікавить земля. Рейдерський напад музею вдалося відбити після прибуття правоохоронців і народних депутатів.

Директором компанії-рейдера ТОВ «Мунлайт Іст» є Ірина Вотапко. Вона також очолює ТОВ «Капрі Клуб», що має спільний телефон з  компанією «ЛД-Перспектива». Директором останньої фірми тривалий час був Артем Тарасюк – брат Валерія Тарасюка, віце-президента компанії VS Energy. Це один із основних активів «лужніковської групи».

ТОВ «ЛД-Перспектива» також фігурувало в справі про рейдерське захоплення готелю «Русь», що знаходиться  по вулиці Госпітальній, 4. Саме за цією адресою зараз зареєстроване ТОВ «Мунлайт Іст».

«Лужніковська» група, за повідомленнями ЗМІ,  контролюється депутатом Держдуми Росії Олександром Бабаковим («Єдина Росія»). Він також є спеціальним представником президента Росії Володимира Путіна по взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном. Групі в Україні належать кілька обленерго, у тому числі недавно у американських інвесторів придбано «Київобленерго», а також готелі «Прем’єр-Палас» (Київ), «Ореанда» (Ялта) та інші підприємства.

Від «Наших Грошей»

У 2008 році ТОВ «Мунлайт Іст» купило нежилі будівлі за адресою: провулок (а не вулиця ) Госпітальний, 16 у ТОВ «СЕЛЛ», яке вже ліквідоване. У цих двох фірм є спільний власник – ТОВ «Венчурні інвестиційні проекти», серед засновників якого є, зокрема, дочірнє підприємство «ЛД-Україна». Власником останнього є Lio Development Limited, яке входить до «лужніковської» групи.

У 2003 році ТОВ «СЕЛЛ» купило нежилі будівлі загальною площею 1 976,6 м2 за адресою провулок Госпітальний, 16 (адміністративний корпус, гаражі, складські приміщення) в «Адвокатського бюро «Професіонал-99». Протягом 2011-2012 років суд підтвердив право власності ТОВ «СЕЛЛ» на ці будівлі. Фірма зверталась до суду, вказавши, що документи були знищені під час підтоплення. Також ТОВ «СЕЛЛ» разом із «ЛД-Перспектива» фігурує у справі стосовно готелю «Русь».