Прокуратура восьмий рік не може вигнати загарбника землі в Місхорському парку
11.03.2013   //  

Поки триває судова тяганина стосовно землі Місхорського парку під Ялтою, забудовники перепродають свою нерухомість, чим зменшують шанси держави на повернення ділянок під нею.

28 лютого Вищий господарський суд відправив на повторний розгляд справу, у якій заступник прокурора Ялти просить скасувати угоду, яка дозволила приватному підприємцю Сос Саргсяну побудувати кафе просто в Місхорському парку.

Ділянку площею 0,01 га Саргсян отримав в оренду на 49 років за рішенням Кореїзької міськради у 2004 році. Цьому кафе у 2007 році було присвоєно юридичну адресу – Ялта, смт. Кореїз, парк Місхорський буд. №3.

А в 2011 році Саргсян продав своє кафе Маро Галстян на підставі рішення Господарського суду Криму від 04.12.2007.

Заступник прокурора Ялти у суді наголошував, що селищна рада не мала права розпоряджатися землею парку, оскільки вона відноситься до земель природоохоронного та історико-культурного призначення.

Суди перших двох інстанцій відхилили позов, вказавши на те, що прокуратура пропустила позовну давність для звернення. Водночас суд апеляційної інстанції підкреслив, що межі Місхорського парка на місцевості не встановлені, з огляду на що Кореїзька міськрада ухвалювала рішення правомірно.

У свою чергу Вищий господарський суд вирішив відправити справу на новий розгляд.

Як відомо, Місхорський парк перебуває у віданні Держадміністрації Лівадійського, Масандрівського, Місхорського парків-пам’яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

За словами директора Держадміністрації парків-пам’яток Едуарда Блажка, інвентаризація території Місхорського парку у 2011 році виявила 94 внутрішніх землекористувачів. 35 із них отримали землевідводи на ділянки у центрі парку під забудову.