На утримання Конотопа витратять 7 мільйонів – третина дістанеться депутатам міськради
01.03.2013   //  

Управління житлово-комунального господарства Конотопської міськради Сумської області 22 лютого за результатами тендерів уклала угоди на послуги з утримання міста на загальну суму 7 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Дві третини від цієї суми – 4,25 млн грн. – отримає ТОВ «Дорожник» на утримання дорожньо-мостового господарства міста. Власницею ТОВ «Дорожник»  є Людмила Котлярова. Раніше до складу засновників входив Олександр Котляров, відомий як директор заводу «Червоний металіст».

Решту підрядів на загальну суму 2,75 млн грн. отримало ТОВ «Конотопське підприємство «Флора». Видатки розподілено наступним чином:

  • 1,24 млн грн. – на утримання та обслуговування зеленого господарства і спилювання дерев;
  • 0,84 млн грн. – на поточний ремонт і технічне обслуговування систем вуличного освітлення;
  • 0,31 – на святкове оформлення міста (монтаж та демонтаж сцени для святкових заходів, прикрашення вулиць міста державною символікою та святковою ілюмінацією, встановлення Новорічної ялинки тощо)
  • 0,21 млн грн. – на утримання майна військового містечка (технічний нагляд за функціонуванням об’єктів, утримання протипожежних, освітлювальних пристроїв, зовнішніх комунікацій);
  • 0,15 млн грн. – на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.

Власниками фірми є родина Яременко, а саме Яременко Володимир Романович і Яременко Олег Володимирович. Обидва є депутатами Конотопської міськради, чиє управління і замовило роботи. Загалом за останні чотири роки «Флора» отримала підряди на 11,15 млн грн. – усі від управління ЖКГ Конотопської міськради.