Екс-мер Кіровограда отримав орден за те, що його фірма-прокладка освоїла 160 млн руками шабашників
01.03.2013   //  

Фірма колишнього мера Кіровограда Миколи Москаленка «Інтерресурси», яка отримала більше 160 млн грн на реконструкцію місцевого драмтеатру, наймала для виконання робіт субпідрядників, які й досі не розрахувалися з робітниками. Про це пише Валерій Лебідь на місцевому інформпорталі «Гречка».

Будівельники, які безпосередньо проводили роботи, розповіли виданню, що заборгованість перед кожним з них сягає понад 5000 грн. При цьому трудових договорів, за словами робітників, з ними не укладали, тож захистити свої права вони не можуть.

В одній із фірм, яка виконувала ділянку роботи по реконструкції театру, наявність боргів підтвердили. Вони пояснюють, що по театру досі не закриті всі акти, і з їхньою фірмою також розрахувалися не в повному обсязі.

Губернатор Кіровоградщини Андрій Ніколаєнко розповів, що він «знає про цю проблему».

«Мова йде про заборгованість суб-суб підрядних організацій перед суб-суб-суб підрядними. Як з’ясувалося, часто їх договори не були оформлені належним чином. Держава ж виконала всі свої фінансові забов’язання у повному обсязі», – заявив він.

За його словами, він наразі тривають перевірки податківців.

Нагадаємо, протягом 2011-2012 років ТДВ «Інтерресурси» отримала понад 160 млн грн на реконструкцію Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького – без відкритих торгів, по «закупівлі у одного учасника».

Основна частка «Інтерресурсів» – 96% статутного капіталу – належить колишньому голові міськвиконкому Кіровограду (1986-1989 рр) Миколі Москаленко і його сину Кирилу.

За високий професіоналізм та вагомі трудові досягнення працівників товариства «Інтерресурси», виявлені під час реконструкції будівлі драмтеатру імені М.Кропивницького, Москаленка нагородили орденом «За заслуги» ІІ ступеня.