Страховка одного вертольоту «Чорноморнафтогаз» коштує вдвічі дорожче, ніж страхування Чорнобиля
22.02.2013   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 15 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «СК «Гарант-Система» на страхування вертольота «Agusta AW 139» в 2013 році. Вартість угоди склала 4,21 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Минулого року вартість страховки вертольоту «Agusta AW 139» склала 4,07 млн грн., а страхова сума становила $13,4 млн. Цього ж разу вертоліт було оцінено у $13,8 млн.

15-місний вертоліт тієї ж марки, на якому літає президент Віктор Янукович, з’явився у «Чорноморнафтогазу» в 2012 році для обслуговування бурової вишки «Петро Годованець». Після цього американська компанія «Halliburton» підтвердила, що ціна майже $400 млн є справедливою для закупівлі СПБУ, відомої як «вишка Бойко».

Вартість річної страховки за один вертоліт перевищує вартість страховки Чорнобильської АЕС на випадок нанесення ядерної шкоди. За це держава платить 2,3 млн грн. на рік, а страхова сума становить близько 1,8 млрд грн.

ПрАТ «СК «Гарант-Система» контролюється Вячеславом Якименко з Москви. За останні чотири роки страхова компанія отримала підряди «Чорноморнафтогаз» на загальну суму 10,01 млн грн.