Виконавча служба знову обрала комп’ютери подорожче – тепер на 15 мільйонів
15.02.2013   //  

Державна виконавча служба України 25 грудня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ фірма «ВалТек» на придбання комп’ютерної техніки на 15,20 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано понад 2 тис комп’ютерів по 7116 грн. за комплект, в який входить процесор, монітор 18,5″, клавіатура, миша, антивірусне забезпечення. Також придбано 78 лазерних принтерів НР формату А4 по 2 088 грн. та понад 600 картриджів CE278A по 642 грн.

В тендері також намагалось взяти участь ТОВ «Навігатор», яке пропонувало техніку за 12,89 млн грн. Однак дешевша на 2,3 млн грн. заявка була відхилена через відсутність довідок з МВС, а також авторизаційних листів  від виробників обладнання і програмного  забезпечення.

Це другий тендер Державної виконавчої служби, який наприкінці грудня виграла фірма «ВалТек». Тоді компанія отримала підряд на поставку картриджів на 7,79 млн грн. через те, що дешевша заявка «Інлайн Груп Захід» була відхилена через формальні претензії до оформлення заявки. Замовник хотів, щоб учасники торгів в таблиці назвали колонки «Вид та тип», «параметри, які вимагаються», «Фактичні параметри підтверджені виробником». А «Інлайн Груп Захід» назвало їх «Назва параметру», «Вимоги до параметра», «Фактичні параметри». Це стало єдиною причиною для відхилення заявки, яка була дешевшою від переможця на 630 тис грн.