Студентам-льотчикам замовили овочів вдвадорога
12.02.2013   //  

ВСП НАУ «Кіровоградська льотна академія національного авіаційного університету»  5 лютого за результатами тендерів уклала низку угод на постачання продуктів харчування на загальну суму 8,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Ціни на окремі продукти значно перевищують середні ціни по Кіровоградській області, зафіксовані в цей період моніторингом Мінекономрозвитку і торгівлі.

Так, капусту і цибулю закуплять по 6 грн/кг, хоча середня ціна цих овочів становила відповідно 2,24 і 1,51 грн/кг. Окрім того ціна за кілограм пізньої картоплі склала 5,5 грн при середній 2,51 грн/кг. Якби ці продукти закуповували за ринковими цінами, то замовлення обійшлося б удвічі дешевше.

Усі вищезазначені овочі поставить ТОВ «УкрПродДонСервіс». Компанію зі статутним фондом 1 тис грн. заснувала у 2011 р. Валентина Шелкова. Загалом у цих тендерах фірма отримала половину вартості підрядів – 4,77 млн грн. Жодного іншого тендеру за останні п’ять років фірма не вигравала.

Також замовлення на 1,09 млн грн. отримало ТОВ «Соколівський м’ясокомбінат «Українські ковбаси» депутата Кіровоградської облради від Партії регіонів Віталія Іванюка. У минулому році льотна академія замовила у фірми продуктів на 1,63 млн грн., у 2011 р. – на 2,35 млн грн.

Ще на 1,06 млн грн. підписали угоду з ТОВ «Щит» Дніпропетровської обласної громадської організації «Інвалідів та учасників бойових дій», на 0,84 млн грн. – з ТОВ «Прибуткова справа» Валерія Бойка, решту 0,79 млн грн. отримає НВФ «Істок-Днепр» Віктора Тараненка.