Школярам на окрузі Азарова-молодшого купили цукор вдвічі дорожче від ринкових цін
12.02.2013   //  

Відділ освіти Слов’янської міськради Донецької області 4 лютого за результатами тендерів уклав низку угод на постачання продуктів харчування у заклади освіти Слов’янська, Святогірська та Миколаївки на 6,62 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Договірні ціни на окремі продукти значно перевищують середні ціни по Донецькій області, зафіксовані в цей період моніторингом Мінекономрозвитку і торгівлі. Наприклад, яйця придбали майже по 13 грн./дес., хоча вони коштують у півтора рази дешевше. Цукор придбано майже по 10 грн./кг, що вдвічі дорожче від ринкових цін.

            Продукт Ціна по договору, грн./кг або десяток 

ТОВ «Славтрейдснаб»

Ціна по договору, грн./кг 

ФО-підприємець Крамарева Н.Ю.

Ціна по договору, грн./кг 

ФО-підприємець Перепелиця Т.І.

Середня ціна в регіоні, грн./кг або десяток
Масло 72,5%

78,05

51,43

Цукор

9,94

5,19

Молоко

11,43

7,07

Яйця

12,76

8,87

Якби вищезазначені продукти закуповували за ринковими цінами, то вони обійшлися б на 726 тис грн. дешевше.

Чи відповідають ринковим показникам ціни на решту продуктів невідомо, оскільки всупереч вимогам Мінекономрозвитку замовник не опублікував договірні ціни на кожен продукт окремо. Так, у документі, де мала би міститися ціна окремо на сосиски, варену ковбасу, напівкопчену ковбасу і консерви з яловичини, усі вироби названі «м’ясопродукти» і ціна на них зазначена на рівні 57,27 грн./кг.

Аналогічно оформлена документація на овочеві та фруктові соки. По одній ціні також ідуть яблука, мандарини, лимони, банани; капуста, помідори, баклажани, часник; томатна паста і консервований щавель; молочні продукти; родзинки і повидло. Окрім того, не оприлюднена також інформація про ціну різних ґатунків борошна і різних сортів сиру, солодощів, шести різновидів круп.

Підряди на 2,49 млн грн. отримало ТОВ «Славтрейдснаб». Компанія була заснована в грудні 2010 р. іншою фірмою – ТОВ «Славтрейд Браво». Її у свою чергу заснували три мешканки Слов’янська – Олена Репа, Ольга Ударцова і Тамара Воротинцева.  Олена Репа відома як директор мережі супермаркетів «Браво».

Фірма «Славтрейдснаб» почала вигравати тендери в 2011 і з того часу отримала підрядів на 13,45 млн грн., при чому винятково у відділу освіти Слов’янської міськради.