Кабмін дав сину Сацюка 40 гектарів лісу, щоб той там викопав кар’єр
12.02.2013   //  

Кабінет Міністрів надав ТОВ «Кварц-2007» 42,3 га лісу на Житомирщині для розробки піщаного кар’єру. Відповідне розпорядження №57-р від 6 лютого розміщене на урядовому порталі.

ТОВ «Кварц-2007» отримало дозвіл на розроблення проекту землеустрою  «з подальшим наданням її товариству в оренду із зміною цільового призначення на строк дії спеціального дозволу на користування надрами від 10 грудня 2009 р. № 5067 для розробки піщаного кар’єру».

Ці42,3 галісу перебувають у постійному користуванні дочірнього підприємства «Коростишівський лісгосп АПК»  на території Коростишівського району Житомирської області.

ТОВ «Кварц-2007» має трьох засновників, одним із яких є Сацюк Сергій Володимирович, син екс-заступника глави СБУ  Володимира Сацюка.

Володимир Сацюк народився у Малині Житомирської області, у 1999 році  став почесним громадянином міста. У 2004 році на його дачі було отруєно кандидата в президенти Віктора Ющенко. У 2012 році балотувався на Житомирщині в народні депутати, однак був знятий з виборів через те, що три роки останньої п’ятирічки проживав у Росії.

У той же день уряд також надав аналогічний дозвіл ПАТ «Малинський каменедробильний завод» стосовно ділянки площею13,4 галісу у Коростишівському районі. Дозвіл надається «для розширення території промислового майданчика, складів готової продукції та кар’єрного поля».

Мажоритарним власником ПАТ «Малинський каменедробильний завод» є Ігор Наумець, міноритарними – кілька громадян Росії.