Держава за 15 мільйонів знесе рештки вугільного кар’єру, де після бізнесменів догниває найбільший в світі екскаватор
08.02.2013   //  

Затоплений розріз “Морозівський”. Жовтень-2012.

ДП «Центрально-Західна Компанія «Вуглеторфреструктуризація» 28 січня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Спеціалізоване управління 424» на ліквідацію споруд та будівель розрізу «Морозівський» в селі Пантаївка Кіровоградської обл. Вартість угоди склала 15,40 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця цього року заплановано розбирання будівель і споруд на майданчику РЕУ № 1, РБУ, дільниці рекультивації, підстанції «Морозівська» та демонтаж електрообладнання дільниці рекультивації згідно з проектом ліквідації ДП «Бурвугілля».

Держава в 2004 році передала розріз «Морозівський» в оренду фірмі «Експлерент» дніпропетровського бізнесмена Олександра Бовіна, однак за рік роботи було зупинено, а обладнання розграбовано. В 2007 році розріз було повернуто державі. Об’єкт вже не поновлювали і через відключення електроенергії кар’єр було затоплено.

Фото з блогу “Моя Олександрия”

По центру – закинутий екскаватор ЭРШР-1600. Одна з найбільших в світі подібних машин має висоту як дев’ятиповерховий будинок.