- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

У Попова на місяць перенесли будівельні тендери на 1,6 мільярда. Через вилучення з бюджету?

Розкриття пропозицій по чотирьом тендерам на масштабні будівельні роботи у м. Києві загальною вартістю 1,60 млрд. грн. перенесено на лютий 2013 р. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

КП «Інженерний центр» КМДА наприкінці грудня оголосило про два тендери на реконструкцію каналізації – ІІІ черги Ново-Дарницького каналізаційного колектора і будівництво каналізації по вул. Урлівській від вул. Здолбунівської до вул. А. Ахматової. Орієнтована вартість закупівель становила 748 млн грн. Розкриття пропозицій по колектору мало відбутися наприкінці січня. Однак процедура без пояснення причин була перенесена на кінець лютого.

Також два значних тендери перенесло КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва». На початку січня мало відбутись розкриття пропозицій на реконструкцію транспортного вузла на правобережних підходах до Південного мосту зі з’їздами з вул. Саперно-Слобідської на Столичне шосе, а також на реконструкцію транспортної розв’язки на Ленінградській площі. Загальна вартість робіт по цим об’єктам планувалась у обсязі 854 млн грн. однак розкриття пропозицій також без пояснення причин перенесено на другу половину лютого.

Усі вказані закупівлі мали фінансуватися з державного та  місцевого бюджетів.

Нагадаємо, сума непрямого вилучення з бюджету Києва в 2013 році мала становити понад 8 млрд  гривень. Через це 20 грудня на сесії депутати Київради відстрочили [1] прийняття бюджету і звернулися до президента, стверджуючи, що така сума є непосильною для міста і призведе до зменшення заробітних плат у бюджетній сфері, підвищення тарифів на ЖКХ. Голова КМДА Олександр Попов тоді заявив [2], що таке вилучення може призвести також і до перебоїв в роботі громадського транспорту та проблем з фінансуванням шкіл, оскільки витрати на все вищевказане доведеться урізати на третину.

Місяць по тому, 28 січня, Олександр Попов заявив [1], що у перемовах з Кабміном вдалося домовитися про збільшення обсягів фінансування столиці – в Київський бюджет мають докласти 1,2 млрд грн. з внутрішніх резервів.