Нацбанк спонсорував телеканалу Арбузова купівлю ще трьох автомобілів за 600 тисяч
07.02.2013   //  

ТОВ «Банківське телебачення» 28 січня за результатами тендеру уклала угоди на придбання автомобілів на загальну суму 607 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У ТОВ «ТД «Укрлада» замовили два семимісних автомобілі Fiat Nuovo Doblo Panorama по 154 тис грн.

Ще 299 тис грн. отримає ТОВ «Автосоюз» за дев’ятимісний Volkswagen Transporter T5 Kombi.

Автівки придбано коштом Національного банку.

Нагадаємо, наприкінці минулого року «Банківське телебачення» уже придбало вісім автівок Fiat (5 місць) і один Volkswagen (9 місць).

З врахуванням цієї закупівлі витрати на оснащення та функціонування телеканалу коштом Нацбанку вже досягли 87,55 млн грн. З них на обладнання було витрачено 73,41 млн. грн., на транспортні засоби – 1,98 млн. грн., ще 11,89 млн. грн. – на послуги супутника і користування багатоканальною мережею.

У грудні 2010 р. головою Нацбанку був призначений Сергій Арбузов. У червні 2011 р.  Нацбанк заснував ТОВ «Банківське телебачення» і за рахунок своїх коштів створив статутний фонд компанії у розмірі 10 млн грн., який пізніше був збільшений до 150 млн грн.  Докладніше про ситуацію тут.

Згідно зі статтею 5-1 закону «Про Національний банк України» у випадку перевищення доходів Нацбанку над видатками 50% такого прибутку має спрямовуватись до резервів, поки не буде покрито 10% грошово-кредитних  зобов’язань НБУ. Решта перевищення доходів над видатками має перераховуватися до державного бюджету.