«Енергоатом» розіграв 31 мільйон в групі Самоткала, знову викинувши дешевок
07.02.2013   //  

ВП «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 22 січня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Уніс-Центр» на постачання щитів КТПСН на 31,13 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Щити виробництва харківського ПрАТ «СКБ Електрощит» мають бути доставлені на Южно-Українську АЕС в березні (перелік з цінами нижче).

В тендері брали участь три компанії. ПАТ НВО «Етал» пропонувало їх за 29,95 млн грн., однак дешевша пропозиція була відхилена. В розміщеному на сайті «ВДЗ» протоколі причини відхилення не повідомляються.

Відтак до участі були допущені дві фірми. Окрім переможця єдиним конкурентом було ТОВ «Арстрейд», співзасновником якого є кіпрський офшор «Келмос ентерпрайзес лімітед». Офшор входить в «Dara group» депутата Криворізької міськради Едуарда Самоткала.

Акціонери ПрАТ «Уніс-Центр» на SMIDA не розкриваються. Разом з тим повідомляється, що головою правління компанії є Михайло Карпенко. Він також входить до наглядової ТОВ «Грімальді», засновником якого є вищезгаданий офшор «Келмос ентерпрайзес лімітед».

Нагадаємо, раніше фірма «Арстрейд» отримала підряд «Енергоатому» на постачання пожежних машин на 12,12 млн грн. Тоді на тендері було відхилено аж чотири дешевші заявки ціною 7,50-11,10 млн грн..

Компанія «Уніс-Центр» почала вигравати державні тендери в квітні 2012 року. Всі підряди на суму 69,92  млн грн. отримано тільки у Южно-Української АЕС, яку до призначення в.о. голови «Енергоатому» наприкінці 2012 року очолював Віссаріон Кім.