«Донбасенерго» за допомогою брата «альткомівця» віддало «прокладці» ще третину мільярда
07.02.2013   //  

ПАТ «Донбасенерго» 28 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Донбастеплоелектромонтаж» на реконструкцію енергоблоку №12 Старобешівської ТЕС вартістю 322,91 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця року потрібно провести роботи котлоагрегату ТП – 100 і турбоагрегату К-200-130.

За час існування «ВДЗ» з середини 2008 року «Донбасенерго» замовило будівельні та ремонтні роботи на 1 063,08 млн грн.. З цієї суми підряди на 829,36 млн грн. отримав «Донбастеплоелектромонтаж». Компанія вигравала тендери виключно в системі «Донбасенерго» починаючи з середини 2012 року.

ТОВ «Донбастеплоелектромонтаж» зі статутним капіталом 100 тис грн. було засновано в м.Миколаївка Донецької обл. в березні 2012 року Віталієм Кротенко, відомим як головний інженер комунального підприємства «Сервіскомуненерго» м. Миколаївка, відповідальним за проведення тендерів цього підприємства.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Спеценергомонтаж»,чия пропозиція була дорожчою на 6%. Засновниками фірми зі статутним капіталом 46 тис грн. є Андрій Машталап, Олена Запорожець та Володимир Ковальов, який також входить до складу засновників ТОВ «Укрбіотехнологія» разом зі своїм братом Михайлом Ковальовим, відомим як заступник директора ФПГ «Альтком».