Кримська прокладка, вигравши тендерів на чверть мільярда, вирішила ліквідуватись
06.02.2013   //  

Фірма-прокладка  ПП «Строй-центр 2», яка лише протягом 2011 року отримала держзамовлень у Криму на понад чверть мільярда гривень, ліквідовується. Про це пише Сергій Мокрушин з «Центру журналістських розслідувань».

Ліквідацію «Строй-центра 2» розпочато 17 січня 2013 року.

Сьогодні не відома сума фактично перерахованих цій фірмі бюджетних коштів, а також кількість незакінчених нею об’єктів і невиконаних підрядів від різних замовників.

Фірма «Строй-центр 2», яка так і не довела наявність технічної бази і кваліфікованого штату, працювала із низкою посередників: ТОВ «Ріона-Крим» і ПП «Будторг-Техно» (торгують будматеріалами), а також ПП «Дорстройсервіс Крим».

Остання фірма часто ставала суперником «Строй-центру 2» на державних тендерах, що не перешкоджало їм потім укладати між собою договори субпідряду.

Так, наприклад, у 2010 році «Строй-центр 2» виграв тендер на 24 млн грн на ремонт вулиць Толстого, Тітова, Гурзуфської, Гоголя, Москалева, Воровського і Євпаторійське шоссе. Згодом фірма уклала договір субпідряду на ремонт цих вулиць із «Дорстройсервісом», але за удвічі меншою ціною – 10,5 млн грн. Більше того, незважаючи на наявність документів, що свідчать про повний взаєморозрахунок і виконання робіт, деякі вулиці, як Москалева, залишилися не відремонтованими.

Нагадаємо, ПП «Строй-центр 2» увірвалося на будівельний ринок півострова невдовзі після приходу команди Василя Джарти до влади в Криму в 2010 році.

До призначення Джарти головою Радміну Криму єдиним власником «Строй-центр 2» був житель Сімферополя Руслан Колпін, а з липня 2010 року фірма належить жителю Донецька Павлу Міхєєнко. Статутний капітал фірми складає 2 тис грн.  За місцем реєстрації фірми в Сімферополі журналісти знаходили пустий офіс площею 15 кв м без людей і офісної техніки.

«Строй-центр 2» вигравав, зокрема, тендери на 10 млн грн на ремонт будівлі Ради міністрів Криму, 53 млн грн на проти аварійні роботи у «Лівадійському палацово-парковому комплексі». Левову частку підрядів «Строй-центр 2» отримав на ремонт доріг – понад 150 млн грн.