У Каськіва замовили австрійцям розробку «плана продажів» по перинатальним центрам Януковича
04.02.2013   //  

ДП «Національний проект «Нове життя» 23 січня за результатами тендеру уклало угоду з австрійською компанією «Ей Ем І Інтернешнл ГмбХ» (AME  International GmbH) на розробку техніко-економічного обґрунтування Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства. Вартість угоди склала 90 тис євро. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До 31 березня потрібно провести аналіз перинатальної допомоги в Україні, причин виникнення проблеми та обґрунтування необхідності її розв’язання шляхом створення мережі регіональних перинатальних центрів, зробити фінансово-економічне обґрунтування проекту, визначити фінансування по кожному регіону окремо.

Однією з вимог до робіт, які мають виконати австрійці, є розробка «концепції проекту та плану продажів». В чому саме полягатимуть продажі на базі перинатальних центрів, не повідомляється (все технічне завдання тут).

Єдиним конкурентом на тендері була ще одна австрійська компанія «Релоджикс консультування з питань управління» (Relogics unternehmensberatung GmbH).

Нагадаємо, утворення мережі перинатальних центрів в Україні ініціював Віктор Янукович після обрання президентом в 2010 році. Ще до того, як австрійцям було замовлено розробку техніко-економічного обґрунтування, в різних містах України почали реконструкцію клінік та родильні будинки вартістю сотні мільйонів гривень. Янукович в сіні 2012 року взяв участь у відкритті перинатального центу в Кіровограді, який став першим з об’єктів проекту «Нове життя».

Раніше ДП «Нове життя» замовило ЗАТ «Науково-виробнича компанія R.I.S.K.» (Азербайджан) проектування системи оперативно-диспетчерських служб за $4,48 млн. для створення єдиних регіональних оперативно-диспетчерських служб з використанням GPS-технологій для зменшення часу прибуття бригад швидкої медичної допомоги до пацієнта.