Фірма, що продала Верховній Раді комп’ютери, збанкрутувала після перевірки податкової
04.02.2013   //  

Компанія «КПІ-Сервіс», у якої у 2011 році Апарат Верховної Ради закупив комп’ютерів на 5,5 млн гривень, визнана банкрутом,  і з 1 лютого закривається. Про це пише Станіслав Яблонський у «Діловій столиці».

Компанія, заснована київським бізнесменом Костянтином Дубініним і зареєстрована в Черкасах, вже повідомила своїх партнерів про закриття «через тиск податківців і правоохоронців». Протягом 2012 року компанія судилася із черкаськими податківцями через рішення про стягнення з «КПІ-Сервіс» 20 млн гривень податку на додану вартість.

У грудні 2012 року компанія відкликала свій позов до податківців, у якому наполягала на незаконності позапланової перевірки наприкінці 2011 року, за результатами якої і були пред’явлені претензії у 20 млн грн.

18 січня цього року Господарський суд Черкаської області за позовом Катеринопільської податкової інспекції прийняв рішення про початок банкрутства «КПІ-Сервіс», а з1 січня визнав її банкрутом.

Створена торік ТОВ «Мануал Групп» (зареєстрована в Черкаській області на місцевих жителів Вадима Дідейчука і Василя Цисельського), яка протягом останніх кількох місяців виконувала роль фактичного правонаступника «КПІ-Сервіса», також згортає свою діяльність. Як повідомила директор з розвитку «Мануал Групп» Лідія Рудюк, компанію закривають з 1 лютого.

До проблем із податківцями «КПІ-Сервіс» був прибутковою компанією. За результатами 2011 року її оборот перевищив 540 млн грн, а чистий прибуток досягнув 6 млн грн.

Основними видами її діяльності був продаж ІТ-обладнання і програмного забезпечення, а також збірка комп’ютерів під торговою маркою GRANDComputers.

«КПІ-Сервіс» працював на ринку з 1996 року. До середини 2012 року нею керував її засновник Костянтин Дубінін. У червні минулого року Дубінін вийшов зі складу засновників компанії «КПІ-Сервіс». Власником і директором компанії замість нього став маловідомий киянин Юрій Калінушка.

Нагадаємо, у листопаді 2011 року Управління справами апарату Верховної Ради обрало ТОВ «КПІ-Сервіс» постачальником 485 моноблоків на загальну суму 5,49 млн грн. Кожен комп’ютер коштував 11,3 тис грн, при тому, що ринкова ціна аналогічних моноблоків була майже удвічі дешевшою.