Партнер Януковича продав залізниці палива ще 21 мільйон, дешевих та змовників викинули (додано)
31.01.2013   //  

(додано повідомлення ДКЦБФР)

ДП «Укрзалізничпостач» 17 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Перша паливна компанія» на придбання мазуту на суму 21,44 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Мазут М-100 замовлено по 6 700 грн./т. з постачанням у першому півріччі на умовах FCA  або DDP. Це дорожче від ціни мазуту «Укртатнафти», яка зараз подає мазут по 6 150 грн./т при відвантажуванні на залізничний транспорт.

В тендері брали участь шість компаній, однак до участі було допущено лише дві з них.

Дешевші на 1 млн грн. заявки компаній «Інвестиційна промислова компанія РСС» та «УТПГ «Спеценергомаш» було відхилено через те, що вони вказали виробником палива Новосанжарську філію ТОВ «Прінт Інжиніринг». Тоді як в наданих сертифікатах відповідності виробником було вказано безпосередньо ТОВ «Прінт Інжиніринг».

Ще дві заявки компаній «Агва трейд сервіс» і «Торгівельний дім «Нафтопостач» були дорожчими на 2 млн грн. Однак конкурсний комітет «Укрзалізничпостачу» з’ясував, що ці фірми є пов’язаними особами.

В статуті компанії «Агва трейд сервіс» було надано дані, що засновником, учасником, власником Товариства є киянка Юлія Михайлівна Паламарчук. Вона виявилось також причетної до «ТД «Нафтопостач».

«Згідно Статуту єдиним учасником Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгівельний дім «Нафтопостач» є компанія «ТаунЕко Бізнес Корп.» (Беліз). Відповідно до протоколу загальних зборів Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгівельний дім «Нафтопостач» від 30.03.2012р. представником єдиного учасника є та ж особа – Паламарчук Ю.М., що діє на підставі Генеральної довіреності від 21.02.2012р., апостильованої 05.03.2012р. Зазначеним протоколом Паламарчук Ю.М., діючи в якості представника єдиного учасника Товариства на підставі Генеральної довіреності прийняла рішення про обрання чинного директора Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгівельний дім «Нафтопостач», – йдеться в рішенні конкурсної комісії «Укрзалізничпостачу».

ТОВ «Перша паливна компанія» було засновано фондом «Альтана інвестмент менеджмент» з групи Анатолія Амеліна, бізнес-партнера Олександра Януковича. З урахуванням цієї закупівлі «Перша паливна компанія» з грудня 2012 року отримала державні підряди на 1 845,46 млн грн.

Після опублікування цієї інформації до “Наших Грошей” надійшов лист від відділу внутрішніх і зовнішніх комунікацій НКЦПФР. В повідомленні стверджується, що Анатолій Амелін вийшов зі складу акціонерів компанії “Альтана капітал” на момент початку роботи в державній структурі.