Охоронець торговця зброєю з Одеси став нардепом від ПР і контролює фірму з мільярдною виручкою
31.01.2013   //  

Народний депутат від Партії регіонів Геннадій Труханов згадується у звіті італійської поліції під назвою: «Українська мафія». Про це пишуть Дмитро Гнап та Анна Бабінець в «Слідство.інфо».

Документ, датований 1998 роком, розміщено на сайті міжнародного центру журналістських розслідувань Organized Crime and Corruption Reporting Project  (OCCRP). В ньому йдеться про те, що Олександр Ангерт є членом міжнародного злочинного угрупування. Керівником цього угрупування названо колишнього одесита Леоніда Мініна – міжнародного торговця зброєю. Він був заарештований італійською поліцією в 2001-му році. В голлівудському фільмі «Збройний барон» з Ніколасом Кейджем, Леонід Мінін став прототипом головного героя.

Одесити: Леонід Мінін, Олександр Ангерт, Олександр Жуков підозрювалися закордоном в контрабанді зброї

Про Труханова пишуть, що він «перебував в різних країнах Європи в якості охоронця Леоніда Мініна». Також італійські поліцейські вважали, що Труханов мав нерухомість в Італії, фіктивно одружений з громадянкою Італії Лідією Россі. Згідно даних німецьких спецслужб, також мав паспорт громадянина Греції КС № 031021 на ім’я Генадіаса Озопулоса 1965-го року народження.

В інтерв’ю «Слідству.інфо» Труханов заперечив дані щодо наявності у нього грецького паспорта, італійської дружини та роботи охоронцем Мініна. Разом з тим нардеп підтвердив свої дружні стосунки з Ангертом і Жуковим, не заперечив і знайомство з Мініним.

Геннадій Труханов став народним депутатом, обравшись до парламенту від Партії регіонів за мажоритарним округом в Одесі в 2012 році. До цього він очолював фракцію ПР в Одеській міськраді. Контролює будівельну групу «Рост». Одна з компаній групи – ТОВ «Ростдорстрой» – за чотири роки отримало державні підряди на будівництво доріг на суму щонайменше 1,44 млрд грн.