Партнер радника Кернеса вперше програв комунальникам на собачому тендері
30.01.2013   //  

Департамент житлового господарства Харківської міськради 22 січня за результатами тендері уклав угоду з КП «Центр поводження з тваринами» на здійснення вилову безпритульних домашніх тварин на території м. Харкова. Вартість угоди склала 3,27 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Загалом упродовж року мають відловити 10 тис собак. У тендерній документації зазначено, що фірма повинна мати карантинний майданчик або договори з ветеринарними закладами, які мають спеціальні приміщення для тимчасового утримання тварин та здійснюють ветеринарні процедури. Разом з тим, що конкретно комунальники чи ветзаклади мають робити з тваринами після відлову і що мається на увазі під «ветеринарними процедурами» – не прописано.

Єдиним конкурентом комунального підприємства на цьому тендері було ТОВ «Чистий дім плюс». Засновниками фірми є Віталій Кірея і Олександр Бейніш, зареєстрований як житель Берліну. Бейніш разом з радником мера Харкова Володимиром Чумаковим був також співзасновником ТОВ «Харків екоресурс», яке останніми роками постійно виграє тендери на вивезення сміття.

Упродовж останніх п’яти років усі тендери по відлову безпритульних тварин вигравало саме ТОВ «Чистий дім плюс», лише двічі розділивши замовлення з КП «Харківблагоустрій».