Екс-губернатор і заступник Дубаса розіграли 36 мільйонів на лікарню
30.01.2013   //  

Головне управління з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації 22 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Рівнеагроспецмонтаж» на другу чергу будівництва терапевтичного корпусу Центральної районної лікарні в смт. Рокитне. Вартість угоди скала 35,88 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Перший підряд на будівництво терапевтичного корпусу вартістю 26,10 млн грн.  «Рівнеагроспецмонтаж» отримав влітку 2011 р. Таким чином у розбудову лікарні уже вкладено 61,98 млн грн. Друга черга будівництва має бути здана до 25 грудня цього року.

До складу засновників ТОВ «Рівнеагроспецмонтаж» входить Петро Торгун, відомий як заступник голови правління ПАТ «Рінегаз», яке очолює депутат Рівненської облради Петро Дубас.

Пропозиція «Рівнеагроспецмонтажу» не була найдешевшою на тендері. Усього в конкурсі взяли участь чотири компанії, зокрема ПП «Ранг» пропонувало виконати роботи на 7,03 млн грн. або на 20% дешевше. Однак суттєво дешевша пропозиція була відхилена за прострочену довідку з податкової. Ще один учасник за тиждень до акцепту сам зняв свою пропозицію  «у зв’язку з непередбачуваними обставинами».

Таким чином єдиним конкурентом «Рівнеагроспецмонтажу» на тендері лишилося ТОВ «Реноме-Євробуд». Ця фірма має двох засновників – кіпрську фірму «Аmborella Іnternational Limited» та ЗАТ «Реноме». Власником 41% акцій ЗАТ «Реноме» є Віктор Матчук, екс-губернатор Рівненської області (2006-2010) та народний депутат попереднього скликання. Різниця пропозицій двох учасників склала 1,1%.