Партнер екс-замголови СБУ розміняв мільярд на донецькій каналізації
25.01.2013   //  

Управління ЖКГ Слов’янської міськради Донецької області 29 грудня уклало угоду з ТОВ «Спр-Груп» на реконструкцію міської системи водопостачання із втіленням сучасних технологій очистки води. Вартість угоди склала 28,89 млн грн. Вартість угоди склала грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Реконструкцію здійснюють за кошти держбюджету і мають завершити до кінця 2013 р.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника», оскільки йдеться про подолання надзвичайної ситуації, спровокованої аварією – раптовим руйнуванням зовнішньої частини стволу водонапірної башти фільтрувальної станції.

Ця станція подає питну воду на Вокзальний та Привокзальний райони м. Слов’янська, а також частково на мікрорайони Артема, Лісний та с. Мирне, загалом обслуговуючи понад 18 тис мешканців. За результатами обстеження башти встановлено, що ступінь зношеності конструкції складає 62%. У зв’язку з цим у місті була оголошена надзвичайна ситуація.

Чому підрядником обрано саме ТОВ «СПР-Груп», не пояснюється.

Засновниками ТОВ «СПР-Груп» є донеччанин Сергій Білоус та львів’янин Руслан Харів, який є бізнес-партнером генерал-майора Юрія Вандіна, колишнього замголови СБУ.

З урахуванням цієї закупівлі за останні два роки ТОВ «СПР-Груп» отримало державні підряди на 1 026,58 млн грн. З них 729,58 млн грн. – в Криму, зокрема 253,44 млн грн. на реконструкцію каналізаційних очисних споруд у селах Миндальне і Сонячна Долина Судакського району. Також минулого року «СПР-Груп» отримало підряд на 234,70 млн грн. на будівництво каналізаційних мереж Борисполя.