МВС вже не любить державні і дешеві голограми, тому віддало бізнесменам 28 мільйонів за коштовний мікрометалдрук
22.01.2013   //  

Міністерство внутрішніх справ України 11 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укрспецполіграфія» на виготовлення паперових банків на суму 27,91 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено 500 тис довідок-рахунків, 220 тис актів приймання-передачі транспортних засобів (ТЗ), 500 тис свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв, а також значно меншу кількість тимчасових талонів на право керування ТЗ, дозволів на придбання зброї та інші дії з предметами та матеріалами, що підпадають під дію дозвільної системи. Також замовлено 10 тис бланків дозволів на встановлення та використання на транспортному засобі спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв синього кольору.

В тендері брали участь чотири компанії. Дві з них – держпідприємство «Київська офсетна фабрика» та ТОВ «Український папір» – пропонували виконати замовлення значно дешевше від переможця, за 19,89 і 20,46 млн грн. відповідно.

Однак ці заявки було відхилено, оскільки виявилось, що у запропонованих зразках продукції ці учасники виконали один з елементів захисту бланків, а саме емблему МВС, за технологією виготовлення голографічних захисних елементів з використанням лазерного гравіювання. Тоді як міністерство вимагало друкувати свою емблему способом мікрометалодруку.

Відтак до участі в тендері було допущено лише фірму-переможця та концерн «ЄДАПС».

Засновниками ТОВ «Укрспецполіграфія» є Михайло Коновал, Георгій Кувелас та Володимир Шевченко.