Порт купив бензин по талонах по 13,39 грн., викинувши «дешевку» Коломойського
21.01.2013   //  

ДП «Одеський морський торговельний порт» 11 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Тандем-оіл» на постачання палива на 6,65 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість замовленого палива значно вища від роздрібних цін.

Наприклад, бензин А-95 замовлено по 13,39 грн./л, що на півтори гривні дорожче від середньої роздрібної ціни в Україні. При цьому паливо законтрактовано по талонах, що передбачає фіксовану ціну на паливо, незалежно від дати його фактичного придбання.

Також в конкурсній документації повідомляється, що «зменшення ціни проводиться у разі зміни кон’юнктури ринку на товари, що підтверджується довідкою про рівень цін ДП «Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків».

На думку експертів, в 2013 році зниження цін на паливо не очікується.

В тендері також брала участь компанія «Авіас» з групи Ігоря Коломойського, яка пропонувала паливо на 18% дешевше, що і відповідало ринковому рівню цін. Однак заявка була відхилена через претензії до оформлення заявки та якості бензину.

Засновником ТОВ «Тандем-Оіл» є Мурад Мусаєвич Келоєв. Компанія почала вигравати державні тендери наприкінці 2011 року, отримавши з того часу підряди на 185,81 млн грн. грн.