Криворізький бізнесмен втік за кордон через вілкулівську «Сімейку»
21.01.2013   //  

Генеральний директор криворізького ТОВ «Преса-М» Олег Макаренко через погрози від невідомих осіб разом із сім’єю покинув Україну, пише Олександр Зворський в «Діловій столиці».

Приводом до виїзду стало те, що протягом двох днів йому пошкодили автомобіль, напали на його дружину, а сам підприємець вислухав низку телефонних погроз і запевнень, що до весни кіосків «Преси-М» у місті не буде.

Видавлювання кіосків в Кривому Розі почалось 28 грудня, коли сесія міськради затвердила нові правила розміщення кіосків, а наступного дня був опублікований список із 200 МАФів, які мали бути знесені вже до 2 січня. До нього потрапило і 34 кіоски «Преси-М», що належить столичному видавництву «Картель-преса». Зупинило знесення лише те, що в перелік випадково потрапила низка кіосків із діючими договорами.

«Поки що в місті зносять лише продуктові ятки, із газетних – прибрали лише один кіоск. Однак процес переоформлення договорів все ще заморожений, а представники влади уникають всіляких контактів з нами»,- розповіла гендиректор «Преси М» Світлана Ковалевська.

В Спілці підприємців Криворіжжя переконані, що перед чиновниками поставлене завдання змусити кіоскерів орендувати приміщення в нової мережі павільйонів «Сімейка».

«До мене звертались підприємці, чиї кіоски демонтувались, а «Сімейка» одразу пропонувала свої послуги»,-  повідомили голова спілки Ірина Туровська.

Якщо раніше власники кіосків платили в бюджет за оренду 150 грн. в місяць, то за аренду 20 кв.м «Сімейка» вимагає 18 000 грн одноразового платежу і 8 000 грн – щомісячного.

Діяльність цієї структури в Кривому Розі пов’язують з іменем мера міста Юрія Вілкула – батька екс-губернатора Дніпропетровської області, теперішнього віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула.

Засновницею «Сімейки» є Світлана Боровська – бізнес-партнерка (через рекламне агентство «Дор») Валентини Темник. Та у своє чергу є дружиною екс-заступника губернатора області, теперішнього міністра будівництва і ЖКГ Генадія Темника.  Останній є у давніх приятельських стосунках із Олександром Вілкулом.

Коли «Сімейка» тільки починала будуватись, мер Юрій Вілкул рекламував її городянам, як соціальний магазин, однак тепер ці «соціальні магазини» примусово здаються в оренду.