У Кернеса терміново накинули 90 тисяч на нетерміновий пам’ятник Незалежності
18.01.2013   //  

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 9 січня уклав угоду з ТОВ «Стальконструкція» на додаткові роботи по будівництву Монумента на честь Незалежності України. Вартість угоди склала 88 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Перший підряд на будівництво цього монументу «Стальконструкція» отримала за результатами відкритих торгів ще в квітні минулого року. Роботи оцінили в 812 тис грн.,

Збільшення фінансування обґрунтували потребою у виконанні додаткових обсягів робіт з  бетонування та армування стержня Монумента, у зв’язку з чим виникла необхідність застосування додаткових обсягів закладних деталей стержня, улаштування хімічних анкерів, улаштування гранітних блоків на клей, що у свою чергу спричинило додаткові витрати на матеріали.

Нагадаємо, пам’ятник складається із гранітного постаменту висотою 7,9 м та скульптури богині «Ніки», яка стоїть на шарі. Висота скульптури 5 м, висота шару – 2 м. Висота монумента разом із скульптурою 16,6 м. Площа ділянки, яку займає монумент, складає 169 м2.

Проведення неконкурентної процедури «закупівля у одного учасника» пояснюють «обмеженим проміжком часу на здійснення додаткової закупівлі робіт». Нагадаємо, що у «Стальконструкції» ще лишився рік на виконання замовлення – від самого початку на будівництво монументу дали часу до кінця 2013 р.

Власником 51% статутного капіталу ТОВ «Стальконструкція» є почесний громадянин Харківської області Сергій Євель. Раніше фірма отримала низку великих підрядів, в тому числі 62,27 млн грн на реконструкцію площі Конституції, 38,75 млн грн на будівництво Монумента на честь Незалежності України та ремонт естакад, численні підряди на реконструкцію парку ім. Горького та ін.