Арбузов натендерив втричі більше, ніж Литвин і Азаров разом узяті, але менше Януковича
16.01.2013   //  

Національний банк під керівництвом Сергія Арбузова в 2012 році провів тендери на 462 млн грн. Це втричі більше, ніж сумарна тендерів Кабінету міністрів – 58 млн грн., та Верховної Ради – 108 млн грн. Відповідні дані опубліковані в «Віснику державних закупівель», повідомляється в статті «Quod licet Arbuzovi, non licet bovi» «Наших Грошей».

Видатки парламенту могли б бути більшими, якби отримав розвиток проект будівництва скляного атріуму над внутрішнім двориком головної будівлі ВР по вул. Грушевського, 5 та будівництва 9-поверхового будинку для парламентських комітетів по вул. Садова, 3а. Будівельні проекти було замовлено в 2011 році, коли парламентом керував Володимир Литвин, їх розробка мала бути завершена наприкінці 2012 року, коли і мали початись, але не почались будівельні роботи.

Серед тендерів Нацбанку найбільшими статтями видатків стали оргтехніка та програмне забезпечення (187 млн грн.), запуск телеканалу «Банк-ТБ» (87 млн грн.), видатки регіональних управлінь НБУ (93 млн грн.). Саме через Івано-Франківське УНБУ минулого року було проведено 23 млн грн. на добудову бази відпочинку «Прикарпаття» в Яремче, на яку за три роки було проведено тендери на 87 млн грн.

Разом з тим, тендери Нацбанку в 2012 році не перевищили суми у 635 млн грн, яку минулого через тендери провели на утримання та покращення умов президента Віктора Януковича та його апарату.