Міст на Рибальський острів почали розбирати ще весною, а проект демонтажу замовили тільки тепер
14.01.2013   //  

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Союзтранспроект» на розробку проектно-кошторисної документації на демонтаж вантового мосту через Дніпро з вул. Верхній-Нижній Вал на Рибальський півострів. Вартість угоди склала 2,67 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

В проект мають закласти окрім демонтажу самого мосту ще й перевлаштування інженерних мереж, рекультивацію земельної ділянки та благоустрій з озелененням.

Згідно із завданням тендеру, кошторисна документація має бути готова до кінця 2013 р.

Разом з тим, розбирати аварійну споруду з боку Рибальського почали ще весною минулого року. Вартість демонтажних робіт оцінили в 50 млн грн. Тоді ж почали встановлювати й бетонні підпори для нового мосту. Він, згідно з планами, повинен буде уже не просто поєднувати Поділ з півостровом, а виводити на Подільський міст.

Вантовий міст на Рибальський півострів було побудовано у 1963 р і згідно з планом, він мав би прослужити близько ста років. Однак уже на початку 2000-х виявили, що конструкцію роз’їла іржа, а тому міст визнали аварійним і закрили для транспорту, а з 2009 – і для пішоходів.