Близькі Януковичу севастопольці обзавелись старовинними віллами в Сімеїзі
14.01.2013   //  

Держава продала дві історичні будівлі у Сімеїзі структурам, які можуть бути близькі до президента Віктора Януковича. Про це пише Сергій Щербина в «Українській правді».

Як зазначається у матеріалі, ще 2006 році компанії «Ліга-М 2006» та «Форс 2006» через суди змусили Фонд майна Криму укласти з ними угоди оренди вілл «Камея» та «Міро Маре», у яких розміщувалися корпуси санаторію ім. Семашка Міністерства соціальної політики.

Власниками названих компанії числилися київське ТОВ «Технопромсервіс» та мешканець Севастополя Денис Варочкин.

У свою чергу серед засновників «Технопромсервісу» числяться англійська фірма «Навімакс венчез лімітед» та Ірина Щинович. «Згідно з даними реєстру юросіб, Щинович очолює первинну організацію професійної спілки будинку відпочинку «Межигір’я», який був перетворений на персональний рай чинного президента», – йдеться у матеріалі.

Пізніше угоди оренди були розірвані, а вілли повернуті державному санаторію. Однак, як повідомили у Мінсоцполітики, 2012 року вілли «Камея» та «Міро Маре» були продані, «оскільки зазначено нерухоме майно не використовувалося за призначенням».

Вілли придбали ТОВ «Юкрейніан Білдінг Компані» та ТОВ «Деметра 2011».

«Засновниками першого є мешканець Севастополя Юрій Романов та офшорна компанія «Оспрей Інтернешнл Солюшнз Лімітед» з Британських Віргінських островів. Другою володіють інший мешканець Севастополя – Леонід Глаговський та «офшорка» «Пастерн Холдингз ЛТД» з тих же островів», – йдеться у матеріалі.

Однак пізніше навколо продажу вілл виникла ще одна судова суперечка щодо видачі податкової накладної з ПДВ.

Згідно з судовими рішеннями, оприлюдненому у державному реєстрі, «Юкрейніан Білдінг Компані» придбало віллу «Камея» за 7 мільйонів 79 тисяч гривень, а «Деметра 2011» придбало віллу «Міро Маре» за 2 мільйони 563 тисячі гривень. «Тобто за дві історичні будівлі на березі моря держава отримала 9 мільйонів 642 тисячі гривень», – йдеться у статті.

Крім того, у судових засіданнях щодо податкової накладної, компанії «Юкрейніан Білдінг Компані» та ТОВ «Деметра 2011» представляли не номінальні власники, а представники за довіреностями, які іноді змінювали один одного.

«Одним з них був Сергій Пшеничний. У 2010 році він представляв у судах вже згадувану фірму «Норд 2007» – власника бази відпочинку «Сім’ї» «Мис Айя» біля Севастополя. А ще одним представником цих компаній був…Денис Варочкин. Ця людина була в складі засновників ТОВ «Ліга-М 2006» – колишнього орендаря вілли «Камея», – йдеться у статті.