Учбовий центр в Дергачах потягнув на півмільярда – туди купили учбові дошки втричі дорожче, ніж могли
11.01.2013   //  

Харківський центр професійно-технічної освіти Держслужби зайнятості (м.Дергачі) в грудні за результатами тендерів уклав низку угод на придбання меблів на  1,77 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Всього було проведено три тендери на придбання столів, стільців, учбового приладдя. На усіх торгах були учасники, які пропонували продукцію значно дешевше від переможців.

Наприклад, центр придбав 30 учбових двосторонніх (крей, маркер) дощок на колесиках по 4 728 грн. ТОВ «Офіс-трейд» пропонувало дошки по 1 826 грн. Однак втричі дешевша пропозиція була відхилена через формальні претензії до оформлення: не на всіх сторінках печатки і підписи, відсутність усіх витягів з протоколів щодо уповноважених осіб підприємств, тощо. Відтак перемогу вартістю 0,14 млн грн. отримала підприємець Бокарева І.Є.

Так само на двох інших тендерах було відхилено заявки компанії «Аста Стиль», яка пропонувала меблі за 1,05 млн грн. Однак перемоги на суму 1,63 млн грн. отримало  ТОВ «Меблева фабрика «Прем’єра» Ігоря Мережко.

З початку будівництва нового центру в Дергачах Харківський центр професійно-технічної освіти провів тендери на придбання товарів та робіт на 508,85 млн грн. В цю суму не включено закупівлі послуг охорони, комунальних послуг.

Було придбано меблі на 5,70 млн грн., верстати та виробниче обладнання на 69,53 млн грн. Решту 433,62 млн грн. було вкладено в роботи, пов’язані з будівництвом центру ПТО в Дергачах.